Skip to main content

31-12-2089 pas geldig

Zijn pas voor de PI is geldig tot 31-12-2089. Hij is bijna 80 jaar en heeft dus nog even te gaan. Als we op iemand zuinig moeten zijn dan is het wel vrijwilliger Nico.
Vrijwilligers zijn wat mij betreft goud waard. Zeker na corona realiseer ik me nog regelmatig hoeveel rust het geeft dat zij er zijn in de PI.

Nico is een vrijwilliger met veel humor en een flinke dosis zelfspot. In coronatijd zat hij mij wel eens op te jutten, ‘Kan jij niet eens zorgen dat we weer binnen mogen komen? Ik mis mijn mannen’. Gelukkig is die tijd voor ons allemaal voorbij en ook voor Nico.

Zondagsochtends als ik rond 8 uur aankom dan heeft Nico al het grootste gedeelte van het Stiltecentrum klaar gezet. De stoelen nog niet ‘want de kosters moeten ook wat te doen hebben’, zo zegt hij. Nico zegt dat hij zuinig is op ons als GV’ers en vervolgens zijn wij weer zuinig op hem. Zoals laatst toen Nico van de fiets was gereden door een opgeschoten jong. Hij had een breuk in een van zijn nekwervels en kreeg een nekkraag. ‘Ik heb al veel aan mijn lijf gehad maar nog geen kapotte nekwervel, nu wel dus hoor ik er nu helemaal bij’, of woorden in die strekking kun je Nico horen zeggen. Of een andere gevleugelde opmerking ‘Als ik alles wat kunst is in mijn lijf op mijn nachtkastje zou moet leggen dan bleef er niet veel over in bed’.

Nico is er niet snel onder te krijgen, een kapotte nekwervel of niet. Nico komt met nekkraag en al naar de PI om te oefenen met zijn mannen want er moet wel een koortje zijn in de kerkdiensten.

We zijn heel zuinig op Nico want hij moet nog even mee tot 2089.

Justitiedominee Hendrine