Skip to main content

Informatie voor ex-gedetineerden

Als je ontslagen wordt uit een gevangenis of Huis van Bewaring, dan wil je je leven weer oppakken en moet je veel zelf regelen.

Misschien heeft u in de inrichting contact gehad met de geestelijke vezorging, maar dat contact is geëindigd met uw ontslag. De geestelijke verzorging kan u buiten ook verder niet meer ondersteunen, maar er zijn organisaties die dat wel kunnen en willen.

Kerken met Stip
Geloof, hoop, liefde heb je nodig om te leven. Daar gaat het om in de kerk. U bent welkom bij Kerken met Stip.
Onze vrijwilligers geven steun aan uw familie en aan u als u vrijkomt. U kunt er terecht voor dingen waar u of uw familie mee zit.
Voor hulp bij problemen. Voor activiteiten zoals maaltijdprojecten. Voor persoonlijk contact.
Zoekt u een plek waar u dat kunt vinden voor uzelf en uw familie, bel dan naar:

Hendrine Verkade, coördinator van Kerken met Stip, Morssingel 5, 2312 AZ Leiden
Telefoon: 06-13552954, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook https://kerkenmetstip.nl

Exodus
De (ex-)gedetineerden die gemotiveerd zijn om na hun straf succesvol terug te keren in de samenleving kunnen bij ons terecht voor professionele ondersteuning of een vrijwillig maatje. Of allebei.
We bieden een begeleid wonen traject in onze Exodushuizen verspreid over het land, of we bieden steun met ambulante hulpverlening. We richten ons ook op de familieleden en de kinderen van (ex-) gedetineerden. Dit doen wij bijvoorbeeld met het Ouders, Kinderen Detentieprogramma of de training Mijn kind en ik.
Zie ook de folder: Folder Straks sta je weer buiten, en dan?

Gevangenenzorg Nederland
Gevangenenzorg wil (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie de helpende hand bieden om samen te werken aan herstel. Zie www.gevangenenzorg.nl