Skip to main content

Rivelino Rigters

Rivelino groeit op in Amsterdam-West. Zijn vader overleed jong en hij groeide alleen op met zijn moeder. Vanaf zijn achtste ging hij op zoek naar rolmodellen, die hij op straat vond. Sommigen gaven hem een slecht voorbeeld,

hun levensstijl maakte hem nieuwsgierig.

Dit waren gasten die alles hadden: aandacht van meiden, dure spullen. Al snel ontdekte hij dat ze zich bezighielden met duistere zaken: drugs, prostitutie, overvallen, inbraak, etc.

Zelf begon hij op zijn tiende te stelen en niet lang daarna had hij zijn eerste bende opgericht. Dat ging mis. Op zijn dertiende ging hij voor een beroving op straat drie maanden de gevangenis in. Op zijn vijftiende dealden zijn vrienden in cocaïne en heroïne. Hij besloot zelf ook te verkopen, maar op een dag gebeurde er iets. Hij had een ‘bolletje’ verkocht aan een junk en op het moment dat hij het geld aannam, besefte hij opeens wat hij hiermee een ander aandeed. Hij besloot radi-caal het roer om te gooien.

Op een dag ontmoette hij een groep christelijke jongeren die hem uitnodigden voor een theater-stuk. Dat ging over het kwaad in de wereld en hoe je daardoor beïnvloed wordt. Opnieuw een moment waarin hij besefte dat hij deel was van die wereld en hij riep God om hulp. Het was voor het eerst dat er een enorme last van zijn schouders viel.

Uiteindelijk voelt hij zich nu zeker over wie hij is en is hij blij met wie hij is geworden. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is talentencoach, rapper, songwriter en schrijver. Al meer dan tien jaar helpt hij jongeren die ook een moeilijke achtergrond hebben door middel van muziekworkshops en trainingen (www.blackrockstar.com). Zo helpt hij hen ontdekken wat hun sterke kanten zijn en hoe je jezelf kunt presenteren. Dat is zijn missie!

Uit het jubileumboek 'Binnenste Buiten'