Skip to main content

Exodusconcert 2022

Op woensdagmiddag 2 november werd het jaarlijkse Exodusconcert gehouden in PI Zutphen. Dit bijzondere concert is een initiatief van Exodus Nederland, KRO-NCRV, Ark Mission en het justitiepastoraat en wil bijdragen aan de maatschappelijke bewustwording dat (ex-)gedetineerden de kans moeten krijgen opnieuw een leven op te bouwen.

Dit jaar trad Frans Duijts op en dat bleek een schot in de roos. Er werd door gedetineerden en personeel enthousiast meegeklapt, gezwaaid en gezongen. Tussen de diverse liederen door waren er interviews rondom enkele thema’s die spelen in en om de PI en werden enkele projecten voor gedetineerden belicht.

Tijdens dit concert werd ook de winnaar van de gedichtenwedstrijd 2022 bekend gemaakt. Thema van wedstrijd was: ‘Levenslang een nieuwe kans’. Het winnende lied was door Frans Duijts op muziek gezet en hij zong het als afsluiting van het concert.

Alle genomineerde gedichten komen in de zogenaamde Bajesagenda van 2023 te staan, dat hetzelfde thema heeft. De teksten en tekeningen in deze pastorale agenda geven steun en houvast aan gedetineerden. Deze agenda wordt elk jaar door Ark Mission en het justitiepastoraat gemaakt en wordt verspreid in alle gevangenissen.

Het Exodusconcert wordt a.s. maandag 7 november uitgezonden van 20.00 -22.00 uur op radio 5 Volgspot | NPO Radio 5