Skip to main content

Optreden Ricciotti op zaterdag 29 juli groot succes op JC Schiphol

Op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleeghuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, maar ook in het buitenland. Het Ricciotti ensemble speelt overal en voor iedereen symfonische muziek.

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen.

Deze zomer rijdt hun tourbus van vrijdag 28 juli tot en met zondag 6 augustus naar het platteland. Met Plan de campagne willen ze de verschraling van faciliteiten op het platteland muzikaal onder de aandacht brengen en de bewoners van deze dorpen een hart onder de riem steken. Solist Lana Wolf, ook wel bekend als de Dutch Country Girl, gaat met hun mee. 

Zo deden ze op zaterdag 29 juli Schiphol aan en voor de twee optredens in de sportzaal was veel animo. Ze speelden een gevarieerd programma, klassiek, country en populair. Voor iedereen wel iets wat aansprak. Ook mochten twee mannen de dirigent vervangen; door emoties bevangen en een trillende hand, kon hij echt niet meer dirigeren. Met veel animo en enig showelement pakten ze de baton op. Het orkest probeerden de aanwijzigingen goed op te volgen, wat soms tot enige hilariteit leidde.

De zangeres Lana Wolf zong o.a. ‘Koeien’ van Brigit Kaandorp en een mexicaans volkslied, waarbij het publiek, mede door de jonge enthousiaste studenten opgevrolijkt werd. Na afloop kon iedereen die wilde een instrument uitproberen en sommigen grepen hun kans.

Elk jaar gaat Riciotti op tournee door Nederland, dus wie weet volgend jaar weer naar Schiphol…